середу, 22 січня 2020 р.

Урок єднання «Соборна. Вільна. Неподільна!»

Сьогодні, 22 січня, в бібліотеці-філії №3 Хортицького району відбувся урок єднання «Соборна. Вільна. Неподільна!» за участю історика, кандидата історичних наук, викладача ЗНУ (кафедра новітньої історії) Щура Юрія Ігоровича, учнів 9-А класу нашої школи і користувачів бібліотеки Хортицького району.

Юрій Ігорович розповів про події, які відбувалися в нашому місті ще у 1918 році, ще у місті Олександрівську. Цікаві історичні події того року відбувалися на Майдані Волі: зустріч січових стрільців та частин УНР. Це були справжні провісники майбутньої соборності.


Гість презентував книгу «Весна 1918 року: у боротьбі за Запоріжжя. Спогади українських бійців». (Київ, 2017. -132с.), розповів про Петра Франка, сина І.Франка, який командував сотнею УСС (українських січових стрільців).

Викладач подарував всім присутнім 3 нові книги запорізьких істориків, відповів на запитання слухачів, поділився новими цікавими фактами з історії нашого краю.

В цьому році ми будемо святкувати 250-річчя заснування Запоріжжя, тому надана Юрієм Ігоровичем інформація була дуже корисна і актуальна для присутніх.


Подивіться також Блог бібліотеки-філії №3

Немає коментарів:

Дописати коментар

Корисні ресурси

Популярні публікації