середу, 22 січня 2020 р.

Періодичні видання чекають на вас!

Дитячі журнали.
Усі ми родом з дитинства. Там ще не було смартфонів, планшетів і доступу до wi-fi. Зате були вуличні ігри, мультфільми у визначений телепрограмою час та завжди цікаві дитячі журнали. Багато що змінилось, але журнали для дітей досі існують, розвиваються і є непоганою альтернативою інтернет-серфінгу.


«Барвінок»
Для якого віку: 6 -12 років
Періодичність виходу: щомісяця
Додаткова інформація: www.barvinok.info
Класика дитячої періодики.
Журнал «Барвінок» заснували ще у січні 1928 року у Харкові під назвою «Жовтеня». Після воєнної перерви його випуск відновили у квітні-травні 1945 року вже у Києві як «Барвінок». У 1950–98 роках журнал також дублювався російськомовним випуском.

До 1990 року «Барвінок» був єдиним українським періодичним виданням для молодших школярів. Журнал приділять велику увагу популяризації української літератури та став майданчиком дебютів для багатьох українських письменників. За 80 років (станом на 2008-й рік) редакція журналу випустила 916 номерів, які загальним накладом сягають 310 млн прим.

Для дітей тут знайдеться багато цікавого: художні твори, цікавинки про навколишній світ, різноманітні завдання. Традиційні рубрики: «Хто? Що? Як? Де? Коли? й Чому?», «Ми любимо читати!», «Секретні файли про тебе», «Торбинка дядечка Запитайлика», «Книга золотих казок» та інші. Редакція журналу ставить перед собою важливі завдання: інтелектуальний розвиток дитини, зацікавленість у читанні, виховання поваги до родинних цінностей. Автори не бояться торкатись тем паління, алкоголю та шкідливої їжі. Цікавим є офіційний сайт журналу.

«Куля»
Для якого віку: 7-12 років
Періодичність виходу: щомісяця
Додаткова інформація: kulia.com.ua
Дитячий журнал «Куля» є розважально-пізнавальним виданням. Зміст частково синхронізований зі шкільною програмою, але це не повторення, а доповнення пройденого матеріалу. Рубрики: «Кіноманія», «Веселі задачки», «Кулин довідник», «Шануй рідне», «Ха-ха-ха», «Світ природи», «Зроби сам», «Фотоконкурс» та інші. Фото учасників конкурсу публікується на офіційному сайті дитячого видання. Тут же є розділ з флеш-іграми, багато цікавої інформації для читачів та їх батьків.

"Крилаті"
Для якого віку: для дітей 6-10 років, з цього року для 5-7 років
Періодичність виходу: один раз на 2 місяці
Український дитячо-юнацький журнал, проект Спілки української молоді. Виходить з 1963 року у Нью-Йорку, США, зусиллями Світової Управи СУМ та за сприяння Української Видавничої Спілки. Дитячий пригодницький журнал “Крилаті” визнано найкращим у 2015 році в Всеукраїнському конкурсі від Держкомтелерадіо. Рубрики: «Скарби УкраїнИ», «КомікС», «Відомі іменА», «Промінець», «Такий цікавий світ», «Поетична сторінка», «Читання», «Горішки для розуму» та інші. Багато цікавої інформації для кмітливих та допитливих.
Про журнал: ВікіпедіЯ,

"Котэлло"

Котэлло - страна любимых кошек
Гуляют разные там кошки:
Одни - пятнистые немножко,
Одни - обычные дворовые,
Одни - сиамские, тигровые
Одни - как белые пушистые.
Другие - озорные, чистые.
Сиамы, перлы и экзоты,
Им всем нужна ваша забота.
Вы всех их уважайте
И НИКОГДА не обижайте.
(автор - Лиза Дороньева)
Периодичность выхода: раз в месяц.
Познавательный журнал с массой превосходных фотографий, коллажей и тематических иллюстраций. Весь удивительный мир кошек - рассказ о породах, любопытные факты и исторические рубрики, а также конкурсы среди читателей, тесты и море развлечений! В журнале представлен сразу весь удивительный мир кошек - рассказ о породах, любопытные факты и исторические рубрики, а также конкурсы среди читателей, тесты и море прекрасных фотографий в рубрике "Кото-сессия", с юмором. Рубрики: "Искусство быть кошкой", "Порода номера", "Усатые манеры", "Основной вопрос котософии", "Кототест" и другие.

Джерело: "Кльова мама", "Читомо"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Корисні ресурси

Популярні публікації