середу, 20 лютого 2019 р.

Міжнародний день рідної мови. Історія свята.

Міжнародний день рідної мови 2019 року проведуть під девізом захисту мов корінних народів

21 лютого у світі відзначають Міжнародний день рідної мови. За даними ЮНЕСКО, цьогорічна тема свята – «Мови корінних народів важливі для сталого розвитку, побудови миру і примирення».

«40 відсотків людей у всьому світі не мають доступу до освіти мовою, якою вони спілкуються чи яку розуміють», – заявляють в організації.

Близько 370 мільйонів людей є представниками корінних народів і їхні мови складають більшість з приблизно 7 тисяч живих мов на Землі, кажуть в ЮНЕСКО.

Очікується, що сьогодні у штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі відбудуться дебати про важливість захисту мов.
Відповідно до статті 10 Конституції України, державною мовою в Україні є українська мова. За даними соціологів, більш ніж дві третини громадян вважають рідною мовою українську.

Історія свята 

ЦІКАВИНКИ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ПРО УКРАЇНСЬКУ МОВУ

Вірші про рідну мову

Український народ має давню історію, він витворив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. А найголовнішою його ознакою, що дає йому право називатися нацією, є мова - його найбільша духовна цінність, його суть, основа його буття. Це найдорожчий скарб, переданий українцям сотнями й сотнями попередніх поколінь, виплеканий у давньому переказі, у народній пісні, у влучній приказці.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Корисні ресурси

Популярні публікації