вівторок, 27 квітня 2021 р.

Мережева акція "Книга 21 століття - читачу"

 Джеремі Стронґ "Розшукується ракета на чотирьох лапах!"


   Чудернадські історії собаки та її господаря Тревора

Перед вами Джеремі Стронґ - найпопулярніший письменник, чільний представник сучасної англійської літератури, зокрема він добре відомий як автор численних книжок для дітей та юнацтва. Його творам властивий своєрідний легкий стиль, лагідний гумор, зрозумілі та смішні для дітей ситуації, у які втрапляють його персонажі, та цікаві, небувалі сюжети.

Перш ніж стати письменником Джеремі Стронґ працював пекарем і начиняв близько 1000 пиріжків джемом щоночі. Після закінчення Йоркського університету працював вчителем початкової школи. В 1991 покинув викладання і повністю присвятив себе письменництву.


Реактивна, шалена і швидка Стрілка не з тих, хто буде чемно виконувати команди і дотримуватися правил. З нею ти не встигнеш занудьгувати, бо постійно потраплятимете у халепи. З рудою собацюрою із хвилястими вухами стається стільки пригод, що у Джеремі Стронґа вийшло аж чотири книжки: «Ракета на чотирьох лапах», «Розшукується Ракета на чотирьох лапах», «Нові пригоди Ракети на чотирьох лапах», «Ракета на чотирьох лапах під прикриттям».
     
   
В Україні перекладами його творів з 2005 року опікується львівське Видавництво Старого Лева. Завдяки чому український читач має можливість вивчати творчість письменника та захоплюватися читанням його творів.


Інтерактивний плакат "Джеремі Стронґ та його книги"


Інтерактивні вправи 

Завдання 1. Допишіть назви книг Джеремі Стронґа



Завдання 2. Чи добре ви знаєте біографію письменника Джеремі Стронґа?

 
Джерело -  https://cutt.ly/tvZpyD1

Немає коментарів:

Дописати коментар

Корисні ресурси

Популярні публікації