четвер, 6 вересня 2018 р.

5 вересня — Міжнародний день благодійності

Міжнародний день благодійності вперше відзначався 2013 року, щоб актуалізувати внесок усіх благодійників та волонтерів у подолання сучасних проблем людства, таких як бідність, смертоносні хвороби, неписьменність тощо. Відтоді до цього свята окремі люди, благодійні організації, бізнес-компанії готують фандрейзингові та промо-акції: жертвують одноденну платню або виручку на добрі справи, продають сувенірну продукцію, влаштовують благодійні пробіги, аукціони та інші креативні заходи для збору пожертв.

Міжнародний день благодійності був затверджений 17-го грудня 2012-го року на 58-му пленарному засіданні Генеральної Асамблеї ООН з ініціативи Угорщини. 5 вересня було обрано не випадково. Це день, коли відійшла у кращий світ Мати Тереза, яка стала для всього світу символом милосердя. 1979 році калькутській черниці вручили Нобелівську премію миру за внесок у боротьбу з бідністю. Мати Тереза віддала ці гроші знедоленим людям в Індії.


 Ніколи не пізно допомогти ближнім і незнайомим, долучитися до роботи благодійної організації, якій довіряєте, і просто подякувати тим, хто творить добро, навіть не чекаючи вдячності.

         
Несіть добро у світ за покликом серця!                                
Інтернет-ресурс 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Корисні ресурси

Популярні публікації