неділя, 13 жовтня 2024 р.

Хан Канг – лауреатка Нобелівської премії-2024 з літератури

Хан Канг стала лауреаткою Нобелівської премії 


Нобелівський комітет 10 жовтня оголосив лауреата премії з літератури. 

Нею стала південнокорейська письменниця Хан Канг.
Хан Канг відзначена за книгу "Уроки грецької".

Вона отримала її за "насичену поетичну прозу, яка протистоїть історичним травмам і викриває крихкість людського життя".

Про це повідомили на офіційній сторінці Нобелівської премії у мережі Х. Також там детально пояснили, чому письменниця Хан Канг отримала премію.

Що відомо про Хан Канг

Хан Канг – 53-річна південнокорейська письменниця. Вона народилася у сім'ї Хан Сонг-вона, який також є письменником. У 10 років майбутня письменниця переїхала до Саюрі, одного з районів Сеула, про який з приязню згадує у романі "Уроки грецької". Лауреатка Нобелівської премії має брата – Ган Донг Ріма. Він також письменник.

Свою кар'єру у літературі Хан Канг почала з публікації віршованого твору в одному із зимових випусків періодичного видання "Література та суспільство". За свою письменницьку діяльність Хан Канг отримала чимало нагород і відзнак у Південній Кореї: Літературний приз імені Ї Санг (2005), Премію сьогоденного молодого митця, Корейську літературну премію за найкращий роман тощо.

З 2013 року Хан Канг працює у Сеульському інституті мистецтв, де викладає курс креативного письма. Свою викладацьку діяльність вона поєднує з написанням нових романів і оповідань.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Корисні ресурси

Популярні публікації