вівторок, 7 травня 2024 р.

8 травня - День пам’яті та перемоги

Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» встановила єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам’ять загиблих у Другій світовій війні.
Для Європи 8 травня - точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни. Друга світова охопила значну частину планети. Участь у ній взяла 61 держава. Воєнні дії велися на території близько 40 країн - у Європі, північній Африці, Азії, Тихоокеанському регіоні. За різними оцінками, в тій війні загинуло від 50 до 85 мільйонів людей.
Символом пам’яті про Другу світову війну з 2014 року в Україні, як і в Європі, є мак пам’яті (схема).
Друга світова війна тривала шість років. Перемога над нацизмом була здобута внаслідок неймовірної концентрації всіх сил, взаємодопомоги, консолідації і мобілізації суспільства, солідарності народів та повного перелаштування економічного, політичного і соціального життя в інтересах боротьби зі злом. 

Український інститут національної пам’яті до Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні підготував набір карток “Україна в роки Другої світової війни (1939–1945)”. Він призначений для використання в освітньому просторі. Завантажити за посиланням

Інші тематичні матеріали Українського інституту національної пам’яті можна знайти за посиланням з Джерело



Немає коментарів:

Дописати коментар

Корисні ресурси

Популярні публікації