вівторок, 6 лютого 2024 р.

7 лютого - Всесвітній день читання вголос

7 лютого - Всесвітній день читання вголос. У першу середу лютого світова спільнота книголюбів відзначає Всесвітній день читання вголос. Це свято зініціював у 2010 році Міжнародний освітній проєкт «LitWorld». Ця подія має за мету заохочення людства, а найбільше – молодого покоління, до читання книг.
Мета створення події
Ця подія має за мету заохочення людства, а найбільше – молодого покоління, до читання книг. Крім того, свято надихає до спілкування та обговорення прочитаного з родиною та друзями. Всесвітній день читання вголос був започаткований, щоб мотивувати дітей, підлітків і дорослих відзначати силу слова і право кожної людини читати і писати. Цей день заохочує людей взяти в руки книгу, знайти аудиторію і читати вголос, демонструючи трансформаційну та креативну силу читання.
Сьогодні, 6 лютого, напередодні Всесвітнього дня читання вголос, відбулася зустріч-знайомство учнів 3-В класу нашої гімназії (ЗГ №32) з чудовими книжками «Життєствердні історії та пригоди поні Тоні & його друзів» Річард та Еліза Карлайл, які подарувала в шкільну бібліотеку автор Elyzaveta Solomatina.
Дітям дуже сподобалися книжечки тим, що їх можна читати одразу двома мовами і таким чином удосконалювати своє знання іноземної мови, а також своїми барвистими ілюстраціями та цікавими пригодами тваринок у лісовій школі. Шкільна бібліотека дякує авторам книги за подарунок.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Корисні ресурси

Популярні публікації