понеділок, 9 серпня 2021 р.

Увага! Знайомство!

Література необхідна підростаючому поколінню як ковток свіжого повітря. Отримувати задоволення від читання – це навичка, яку потрібно розвивати. Вона вимагає постійного тренування – як біг на далекі дистанції.

 Лущевська Оксана — дитяча письменниця, перекладачка, дослідниця дитячої літератури. Отримала чимало літературних нагород та дослідницьких грантів в Україні й США. Книжки Оксани тричі потрапляли до короткого списку «Книга року ВВС», двічі отримували нагороди «Рейтингу критика» та відзнаки «БараБуки: Простору української дитячої книги». 2017 року повість письменниці «Вітер з-під сонця» потрапила до престижного каталогу 200 найкращих дитячих книжок світу «White Ravens» («Білі круки»). Кілька книжок авторки перекладено іншими мовами.

В нашій шкільній бібліотеці ви зможете прочитати дві книги, написані цією письменницею. Запрошуємо в гості до бібліотеки на початку 2021-2022 навчального року. 

Знайомство розпочинається! Світ очима підлітків.

1. «Задзеркалля»

Лежати в лікарні не так вже й погано, як вам здається. Як казала героїня книжки «Задзеркалля» Оксани Лущевської, у лікарні свій світ. Ця книжка має одну маленьку особливість: у ній поєднані дві історії життя двох абсолютно різних дівчат. Одна історія, історія Сашки, оповідає все від початку до кінця. А друга історія, історія Дінки, розповідає про почуття дівчинки під час її «падіння» до Задзеркалля. Відгуки на книгу тут

2. «З води у воду»

Десятирічна Данка обожнює плавати, вона вважає, що вода — це її стихія. Дівчинка мріє влітку перепливти річку в її містечку. Але боїться, що Бодя, який закохався в неї по вуха і скрізь за нею ходить, завадить їй здійснити задумане. Щоб спекатися хлопчиська, вона просить місцевого графітчика Скретча вдати її бойфренда. Та чи найкращий це план?..


Тобі цікаво які книги в дитинстві читала письменниця?

Немає коментарів:

Дописати коментар

Корисні ресурси

Популярні публікації