пʼятницю, 4 жовтня 2019 р.

Всесвітній день тварин

Всесвітній день тварин  — міжнародний день, спрямований на привернення уваги людства до прав тварин та їх добробуту, що святкується кожного року 4 жовтня.

Сьогодні до вашої уваги я представляю вам кросворди, складені за українськими казками, в яких багато цікавих історій пов'язаних з тваринами.

Усна народна творчость надзвичайно багата й різноманітна. Кожна народна казка про тварин – це повчальна алегорія, в якій кожна жива істота являє собою комплекс людських вад, або, навпаки, - позитивних рис характеру. Так, лисиця з одного боку символізує підступність і хитрість, а з іншого – мудрість та іронію. Заєць – полохливий боягуз, і, одночасно – добре звірятко, яке може стати в пригоді. Вовк часом уособлює жадібність, а часом – виступає як сильна і вірна істота, що може бути щиро вдячною за зроблене їй добро.

Свійські тварини не менш символічні: корова-кормилиця – добре серце, козочки – спритні і мудрі, вівці та віслюки – вперті, півні – хоробрі і хвалькуваті, собаки – вірні, коні – сильні та сміливі, коти – ліниві й вередливі, але ласкаві.

Казки про тварин — великі помічники у справі пізнання дітьми навколишнього світу.
Іван Франко зауважував: «Гола, повна правда життя — то тяжка страва. Старші можуть заживати її, вона для них смачна і здорова. Але дітям не можна давати її так, як старшим; треба приготовлювати її в ріденькім стані, в образках, в байках. І вони так приймають її».
Бажаю вам приємного відпочинку!

Прочитати казку Івана Франка: Фарбований лис
Скласти кросворд за сюжетом казки:

Прочитати народну казку: Котик і півник
Скласти кросворд за сюжетом казочки.


Почитати казку "Лисичка та журавель"
Скласти кросворд за сюжетом казочки.

Почитати інші казки про тварин: Казки про тварин

Немає коментарів:

Дописати коментар

Корисні ресурси

Популярні публікації