вівторок, 1 січня 2019 р.

З Новим 2019 роком!

Дорогі друзі! 2019 — год Желтой Свиньи.

Хай несе вам Новий рік 
Лиш достаток на поріг.
Щоб добро в житті велося, 
Все омріяне збилося!



У всіх жителів України вже давно з'явилася звичка асоціювати кожен Новий рік з якоюсь твариною. Все це прийшло до нас з сходу, адже там є 12-річний цикл, де кожен новий рік пов'язаний з якою твариною. Там вважається, що весь цей час буде залежати саме від тварини, з якою асоціюється рік. Починається цикл з Пацюка, а завершується на Свині (Кабанові).

      Покровителем 2019-го року буде останя тварина 12-го річного циклу – Свиня.
Але в теж час потрібно відзначити, що Китайський Новий рік настає пізніше нашого, все тому що він пов'язаний з місячним календарем і постійної дати не має.
   В 2018 Місячний новий рік настав 16 лютого, в 2019 набуде чинності 5 лютого і триватиме до 24 січня 2020 року.

12 тварин – покровителів свого року
        Одна східна легенда розповідає, як Будда вирішив покинути Землю. Перед тим як піти з Землі він запросив до себе з усіх околиць тварин. Але попрощатися з ним прийшли лише 12. Прощаючись, Будда залишив їм свій дар — кожному звіру 1 рік правління на землі. Їхні роки були призначені в тому порядку, в якому вони прибігли до Будди: рік Щура, Бика, Тигра, Кролика, Дракона, Змії, Коня, Вівці, Мавпи Півня, Собаки, Кабана. У такому порядку і увійшли ці назви в китайський гороскоп.
      Відповідно до східної космогонічної теорії, ці 12 міфологічних тварин китайського гороскопу є нічим іншим, як 12 космічних впливів, що діють у рік народження людини і тому формують її характер, особливості та багато в чому визначають її долю.
           Вважається, що астрологія виникла в Китаї приблизно в третьому тисячолітті до нашої ери. Фахівці в цій галузі завжди користувалися великою пошаною і повагою, до них зверталися за порадою імператори і воєначальники, представники влади й багаті торговці.
   Приблизно в середині другого тисячоліття до нашої ери в Китаї був розроблений 60-річний цикл, заснований на чергуванні 12 тварин (кожне з них керує одним роком) і п`яти елементів (вогонь, вода, земля, дерево, метал), привносять особливі риси в характер людини, що народилася в тому чи іншому році.
       Тварини, яким китайці довірили управління роками – щур, бик, тигр, кролик (кіт), дракон, змія, кінь, вівця (коза), півень, собака, свиня, – обрані не випадково. Згідно з легендою, саме ці звірі прийшли попрощатися з Буддою, коли той залишав Землю.
       За іншою версією, щура було доручено запросити інших звірів до імператора, який і повинен був вибрати управителів для років; по третє – між ними було влаштовано змагання з плавання та бігу. Всі легенди сходяться на тому, що права відкривати цикл щур домоглася нечесним шляхом, а хитрістю, а тому людям, що народилися у відведені їй роки, властива спритність.
     12 тварин, кожна з яких є покровителем свого року, розділені на чотири «тріади».
    У першу тріаду входять Щур, Дракон і Мавпа. Люди, що народилися у відповідні роки, енергійні та діяльні. Вони можуть бути дуже добрі або дуже злі, але не знають середини. Щура і Дракона відрізняє досить авторитарний стиль спілкування, Мавпа домагається свого більш дипломатичним шляхом. Здебільшого люди цих знаків розумні, чарівні, але схильні довіряти стереотипам.
    У другу тріаду входять Бик, Змія і Півень. Всі вони завойовують перемогу нелегкою працею, постійними і невтомними зусиллями. Їхня працьовитість гідна похвали, а вміння планувати свої дії заслуговує захоплення! До того ж люди, що народилися у відповідні роки, зазвичай ласкаві, терплячі й пунктуальні.
       Третю тріаду складають Тигр, Кінь і Собака. Вони як магнітом притягуються один до одного і відрізняються особливим, гуманістичним поглядом на світ, що, втім, не заважає Коню бути егоїстом. Людям цих трьох знаків притаманне вміння вправно вести бесіду, переконувати людей, легко налагоджувати контакти. Кожен з них має багато знайомих, але по-справжньому потребує лише одну близьку людину, якій зможе довірити всі секрети.
         Четверта тріада – Кролик (Кіт), Вівця (Коза) і Свиня. Їх відрізняє прагнення до красивого життя, загострене почуття прекрасного і виражені творчі здібності. Всі вони артистичні, володіють розвиненою інтуїцією і хорошими манерами. Їхні душі створені для любові і перетворюють її в справжнє мистецтво. Але при всіх своїх перевагах, знаки четвертої тріади ніби позбавлені якоїсь внутрішньої жорсткості, особливої енергетики, необхідної для справжнього успіху.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Корисні ресурси

Популярні публікації