четвер, 8 серпня 2024 р.

8 серпня - Міжнародний день котів

Міжнародний день котів — неофіційне міжнародне свято на честь КОТІВ. Відзначається 8 серпня. Цього дня котам дякують за їх заслуги, виказують своє шанування і любов. Його ініціатором став у 2002 році Міжнародний фонд Animal Welfare, щоб привернути увагу до жорстокого поводження із котами й розповісти, як їх захистити та забезпечити комфортне життя. У 2020 році піклування про Міжнародний день котів перейшло до Міжнародної організації догляду за котами, неприбуткової британської організації, яка з 1958 року прагне покращити здоров'я та добробут домашніх котів у всьому світі.

У деяких країнах це свято відзначається в інші дні:

У США Днем кішки є 29 жовтня. За твердженням сайту Національного дня кішки, свято відзначається з 2005 року за підтримки Американського товариства з запобігання жорстокого поводження з тваринами.

В Японії День кішки відзначається 22 лютого. Це пов'язано з тим, що японською мовою нявкання кішки передається як «нян-нян-нян». «Нян» також може означати «два», а «два-два-два» можна розцінити як 22 лютого. В цей день в Токіо проводиться фестиваль дня котів, де кішки виграють призи за найунікальнішу поведінку. Свято проводиться з 1987 року, коли його вперше організував виконавчий комітет дня котів спільно з організацією з виробництва кормів за результатами опитування.

У Польщі день кота святкується 17 лютого. Учасники свята грають з вовняними клубками та в кульмінації всі опиняються обмотані різноколірними нитками.

В Італії 17 листопада святкується День чорного кота. У середні віки чорні коти винищувалися інквізицією, позаяк їх вважали помічниками диявола. Зараз італійці намагаються загладити провину перед ними й нагадати всім, що кішки друзі людей і ні в чому не винні. 

Кожні три роки у другу неділю травня в Бельгії, в місті Іпр, проводиться котячий парад. Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Корисні ресурси

Популярні публікації